Chlebaki drewniane
6 produkty
6 produkty
Uwielbiasz soczyste i chrupiące pieczywo? Chlebak drewniany jest doskonałym pojemnikiem do trzymania chleba, bułek, rogalików i ciastek. Wszystkie wypieki wyśmienicie smakują, kiedy zachowują swoją naturalną świeżość. Czy jest sposób, dzięki któremu pieczywo będzie utrzymywało niezmienione walory smakowe? Rozwiązaniem jest przechowywanie go w drewnianym chlebaku.
Z jakiego drewna wybrać chlebak drewniany ? Specjaliści Edaxo.pl polecają kilka rodzajów drewna, które mają wpływ na przechowywanie żywności:
Rozważasz zakup nowego chlebaka? Z pewnością bierzesz pod uwagę nie tylko aspekty wizualne, ale i również sposób, w jaki chleb jest przechowywany. Każdy rodzaj drewna ma inne właściwości, dlatego warto wybrać ten, który będzie odpowiadał naszym potrzebom.
Na początek sprawdź, ile miejsca na blacie możesz przeznaczyć na swój nowy chlebak drewniany. Ponieważ na blacie znajduje się wiele innych kuchennych akcesoriów, takich jak stojak na ręcznik papierowy, narożna półka lub pojemniki na przyprawy.
Następnie określ, jak dużego chlebaka potrzebujesz. Jego wielkość jest zależna głównie od ilości kupowanego pieczywa i jego zużycia w około 3 dni (to optymalna liczba dni, w których pieczywo jest świeże i chrupiące).
Na sam koniec wybierz z oferty Edaxo idealny chlebak, który zagości w Twojej kuchni! Chlebak drewniany jest najpopularniejszym wyborem wśród osób, dla których cenne są takie wartości jak jakość, dbałość o naturę oraz naturalność.
Jeśli lubisz kupować jeszcze ciepłe pieczywo, poczekaj, aż trochę ostygnie. Idealna temperatura do przechowywania chleba to temperatura pokojowa oscylująca od 18 do 22°C. Ważne jest również, aby chlebak drewniany nie był pokryty farbą, która będzie utrudniała oddychanie materiału.
Dołącz do naszych Subskrybentów i zyskaj 5% zniżki!
Sprawdź teraz swoją skrzynkę mailową, potwierdź subskrypcję i odbierz kod rabatowy 5%. Bądź na bieżąco z promocjami, nowościami i wydarzeniami!