Wałki do ciasta
18 produkty
18 produkty
Lubisz smak domowej pizzy, albo własnoręcznie zrobionego makaronu lub bułeczek? W takim razie niezbędnym narzędziem będzie wałek do ciasta. Jest on ważnym narzędziem w domu, ponieważ dzięki swojej budowie w połączeniu z siłą mięśni spłaszcza nawet najgrubszy kawałek ciasta. W połączeniu z nieprzywierającą podstawą blatu lub deski praca przebiega bez większego problemu.
Wałek do ciasta najbardziej znany jest w klasycznej, drewnianej wersji. Jego nowoczesna forma wykonana jest ze specjalnego rodzaju silikonu, który sprawia, że ciasto można rozwałkować bez większego wysiłku i czasu.
Kuchenny wałek do ciasta może być wykonany z silikonu bądź ze stali nierdzewnej. Absolutną nowością jest wałek do ciasta z foremkami oraz dekoracyjny wałek do masy cukrowej i lukru. Każdy, kto planuje nabycie wałka do ciasta, może z jednej strony liczyć na różnorodność oferty, z drugiej natomiast mieć pewność, że odpowiednio dobrany produkt w znacznym stopniu ułatwi przygotowanie masy na wypieki – bez względu na to, czy będą to ciasteczka, czy inne wyroby cukiernicze. Silikonowy wałek do ciasta - podobnie jak powlekane rolki drewniane lub metalowe - charakteryzują się również dobrymi właściwościami nieprzywierającymi i łatwym czyszczeniem.
Wałki do ciasta wykonane w całości z tworzywa sztucznego są często lekkie i dlatego wymagają większej siły przy rozwałkowaniu ciężkiego ciasta. Dlatego rolki z powłoką z tworzywa sztucznego wykonane z cięższego materiału podstawowego, takiego jak metal, są szczególnie wygodne. Dobrą alternatywą są również puste plastikowe wałki, w których można napełnić zimną wodą większą masę z efektem chłodzenia.
Produkowane współcześnie wałki do ciasta to wyroby najlepszej jakości. Świadczy o tym ich różnorodność oraz dobór materiałów, z jakich zostały wykonane. Za pomocą wałka do ciasta możesz łatwo dostać dowolne ciasto na ciastka, ciasta, pizzę lub makaron. Wbrew temu, co sugeruje nazwa, modele są dostępne nie tylko w drewnie, ale także w innych materiałach. Wśród najpopularniejszych wyróżniamy:
Wałki do ciasta, które u nas znajdziesz, spełnią oczekiwania każdego miłośnika gotowania i przygotowania domowych słodyczy. Wałek kuchenny drewniany to tradycyjne akcesorium, które powinno znaleźć się w każdej kuchni. Dzięki niemu przygotujesz wyśmienite desery, ale również ciasto na pierogi czy domowy makaron. Alternatywą, która pojawiła się na naszym rynku kilka lat temu, są wałki do ciasta silikonowe. Mają sporo zalet – na przykład to, że ciasto nie przykleja się do powierzchni silikonu. Taki wałek jest zdecydowanie lżejszy niż drewniany wałek do ciasta. Ich masa jest odpowiednia, aby bez wysiłku rozwałkować każdy rodzaj ciasta. Nie trzeba ich napełniać wodą, jak robi się to w przypadku wałków plastikowych.
Czym różni się profesjonalny wałek do ciasta od wałka do użytku domowego. Wałek kuchenny drewniany jest zdecydowanie krótszy. Wałki profesjonalne są długie, tak aby można było przygotować duże porcje ciasta z jednym razem. Co więcej, taki profesjonalny wałek do ciasta może mieć regulowaną grubość. Chodzi o to, że możesz nim przygotować ciasto, które na całej swojej powierzchni będzie mieć dokładnie taka samą grubość.
W naszym sklepie znajdziesz nie tylko drewniane wałki do ciasta czy wałki do ciasta silikonowe, ale również wałki profesjonalne. Wybraliśmy najlepsze z dostępnych na rynku wałków do ciasta, abyś mógł wybrać akcesorium, które idealnie będzie leżeć w Twoich dłoniach. Z jego pomocą przygotujesz zachwycające dania i desery, również te wymagającej większej wprawy.
Dołącz do naszych Subskrybentów i zyskaj 5% zniżki!
Sprawdź teraz swoją skrzynkę mailową, potwierdź subskrypcję i odbierz kod rabatowy 5%. Bądź na bieżąco z promocjami, nowościami i wydarzeniami!