Chlebaki bambusowe

15 produkty

    15 produkty

    Chlebak bambusowy - ekologiczny sposób na przechowywanie pieczywa

    Chlebak to połączenie pojemnika i designerskiej ozdoby do kuchni lub jadalni. Najczęściej umieszczany jest na blacie lub kuchennej półce. Zastanawiasz się nad skutecznym sposobem, aby Twoje ulubione wypieki dłużej utrzymały naturalny, świeży smak? W takim razie koniecznie sprawdź chlebak bambusowy .

     

    Dlaczego warto wybrać chlebak bambusowy?

    Świeży chleb, bułki lub muffinki smakują najlepiej! Dlaczego tak się dzieje? Otóż chlebaki bambusowe mają wiele zalet, o których warto wiedzieć:

     

    1. Chlebak bambusowy nie przepuszcza wilgoci, dzięki czemu zapobiega powstawaniu pleśni.
    2. Bambus jest materiałem odpornym na zarysowania, odkształcanie się, a także na wysokie temperatury w kuchni.
    3. Chlebak z bambusa w naturalnym kolorze pasuje do kuchni urządzonej w stylu wiejskim, industrialnym, nowoczesnym lub skandynawskim. Ciepły odcień beżu komponuje się z innymi akcesoriami kuchennymi, np. bambusową deską do krojenia lub drewnianym stojakiem na przyprawy.
    4. Bambusowy materiał jest bezpieczny dla żywności, lekki i nie pochłania zapachów.
    5. Chlebak bambusowy jest łatwy w utrzymaniu czystości. Wystarczy wytrzeć go nawilżoną ściereczką.
    6. Naturalne drewno bambusowe jest przyjazne środowisku i nadaje się do recyklingu.

    Jak widzisz, to tylko jedne z wielu zalet chlebaka bambusowego. Więcej modeli znajdziesz w kategorii chlebaki.

     

    Chlebak bambusowy - jaki wybrać?

    Konstrukcja i wielkość chlebaka powinna być brana pod uwagę ze względu na kilka czynników: jaki rodzaj pieczywa będzie chowany najczęściej, jak często chlebak będzie otwierany (np. czy będą z niego również korzystać dzieci), lub jak długo pieczywo będzie w nim przechowywane.

    Kompaktowe rozmiary chlebaka doskonale sprawdzają się w małej kuchni. Natomiast większe będą potrzebowały specjalnego miejsca na blacie, szafce, półce lub kompleksie kuchennym.